Haha har helt glömt bort att göra en sammanfattning om hur det gick på träningen i fredags! Bättre sent än aldrig ;)

Vi började med att skritta på en stor volt och flytta dom för de inre hjälperna, alltså skänkelvikning på volt, för att få dom lösa och framme till handen. Sedan så gjorde vi samma sak i trav. Efter det så började vi att jobba över travbommar över mittlinjen:Och sedan i galopp med ett litet hinder:När vi gjorde övningen i galopp så skulle vi hålla så lugn och jämn rytm som möjligt och inte inverka så mycket på hästen. Bara "rulla på" liksom. Då Razzia var ganska på hugget så gick det inte så jätte bra med att hålla ett jämt och lugnt tempo haha. Leif sa då att när jag var precis över hindret och skulle byta varv så skulle jag hålla fast innerhanden, inte ge någon eftergift. Hon skulle då runda sig bättre i språnget. Och det hjälpte faktiskt :)

Efter denna övningen så började vi hoppa en linje med tre travbommar - räcke - 7galoppsprång - 4studs. Där gick hon jätte fint. Hon koncentrerade sig mer när det blev mer hinder och tog inte upp huvudet lika mycket.

När vi hade gjort de så fick vi hoppa en linje med räcke - 5galoppsprång - räcke - 5galoppsprång - räcke:


I räckena så var det bla ett plank och vattenmatta och det var Razzia jätte rädd för. Var ganska spänd när vi gjorde den här övningen. Men hon gjorde fina språng :)

Till sist så satt vi ihop allting till en bana som jag har på film. Jätte dålig kvalitè men man ser att det är en häst och en ryttare i alla fall ;) När vi red banan så gick Razzia jätte fint. Fick till en bra rytm på henne och hon var riktigt lugn. Hon hoppade ut sprången fint och spände sig inte i ryggen så som hon brukar kunna göra. Det var en mycket bra träning och syftet var att få hästarna lösa i sidorna, avslappnade och framme till handen. Vi ryttare skulle tänka på att vara mjuk i våra hjälper och hålla en bra rytm utan att det blev "av och på".

Filmen:

Kommentera

Publiceras ej