God kväll!

Nu har jag kommit hem från Emils (min lillebror) hockeymatch och även från Östersund. Helgen har varit jättebra!

Lördag: Mamma hade som sagt träning också så  kl 15 så började första gruppen. Jag skulle även få rida Gustav i den gruppen. Dagens hoppträning bestog mycket av lydnads- och lösgörande övningar. Man skulle till exempel  hoppa tre studs på volt, hoppa titthinder på en åttvolt och en vanlig serie med två studs och sedan ett galoppsprång fram till en oxer. På ena långsidan fanns det en fritt stående oxer som vi skulle träna på att rida på lång anridning. Måste verkligen säga att Gustav va jättefin! Han gick jätte fint och skötte sig utmärkt för att bara vara 6 år. Han var såklart lite valpig och bockade och hade sig men han va inge tittig eller dum. Han hade fina gångarter, jobbade fint i formen och bytte galopp klockrent. Även på hindrena va han fin, väldigt lätt att känna avstånd på grund av hans rytmiska galopp. Haha de va lite kul för han tog tag i hindrena ganska ordentligt men ändå inte så han drog iväg. Hoppade inte så högt utan bara kände lite hur han var att rida.

Söndag: Fick rida Gustav idag också och han kändes bättre idag. Han var lite mer avslappnad idag, och han bockade mer. Hoppade lite bana idag, ungefär samma övning som i torsdags när vi hoppade för Björne. Hoppade lite högre idag också då han bara klev över hindrena igår, nästan ramlade igenom. Hoppade typ 1.20  kanske och inte ens då tog han i. Lill Gurra som jag kallar honom nu, haha, gick mycket bra på banan, han är  så lydig och jätte lätt att få tilllbaka. Och han drog inte lika mycket mor hindrena som han gjorde igår så det var bra. Har tyvärr ingen film eller bilder sen provridningen men ni får nöja er med mina åsikter.

Jag är mycket nöjd efter den här provridningen så nu är det bara hem och fundera! Men vi måste först sälja Rapido och det blir nog inte så lätt :( Nu vet alla att han är till salu så sprid gärna vidare om ni vet nån som letar en D-ponny.

Nu ska jag sova hejdå!

Hej igen!

Kunde tyvärr inte uppdatera efter träningen för internet ville inte samarbeta... Men tänkte berätta liteom träningen idag istället.

Den här gången så tränade jag med Rapido, brukar köra varannan gång med hästarna så dom får träna lika mycket. Haha kan ju säga att Rapido var helt GALEN i torsdags. Vi började passet med att rida fram lite och redan då så var han pigg. När jag travade och försökte få honom att söka sig neråt med halsen så bara kämpade han emot genom att höja huvudet och små galoppera. Men efter ett tag när han hade lugnat ner sig lite så gick han bättre. När vi skulle flytta hästarna för dom vänstra hjälperna på en volt så var han först lite stel men sedan var det precis som om det lossnade och han gick jätte fint!

Vi jobbade mycket för att lösgöra hästarna och att kunna hålla en jämn galopp före, efter och mellan hindrena. På ena långsidan hade Björne satt upp två oxrar med 4 galoppsprång emellan och dom kanske låg på 1.10 m mot slutet. Sedan på diagonalen så var det tre stycken vanliga räcken uppsatta med ungefär 90-1.15 m i höjd. Mellan dom så var det också 4 galoppsprång och efter räckena så skulle vi få tillbaka hästarna utan att använda för mycket hand, alltså använda sätet och skänklarna, och sedan i en jämn galopp fortsätta in på två små hinder som var på en volt.

Rapido
gick faktiskt bra på alla övningarna! Trots att han bockade och studsade mellan varje hinder, så fick jag honom i en hyfsat jämn galopp och kunde forma honom för inner skänkel i svängarna. Så jag är nöjd med dagens träningspass.

Så här kan det bland annat se ut när han är allmänt vild. Bilderna är tagna från Hudiksvalls nationella tävlingar 2005 så det är otrolitg gamla bilder, dessutom så är jag pytte liten där haha.

   


Om ungefär en timme så ska jag följa med mamma upp till Österund och provrida en häst. "Gustav" som jag ska provrida är 6 år och har gått 1.20 men sin nuvarande ryttare Cissi. Det ska bil jätte kul! Vi  kommer hem i morgon på eftermiddagen kanske, så jag kommer inte uppdatera förrän i morgon kväll.

Hade så bra så länge!

Hej hej!

Nu har jag gjort en ny blogg, men i den här bloggen tänker jag bara skriva om hur och vart jag rider mina hästar plus alla tävlingar jag åker på. Ska uppdatera mycket oftare i den här bloggen för att skriva om hästarna, som är mitt liv, tycker jag är mycket roligare!

Kan börja med att säga att mina hästar fick vila idag, för det har avrit ett riktigt snö oväder här i lilla Timrå. Det har kommit ca 3 decimeter tror jag, så jag kände att dom kunde få vila idag. Dessutom så var jag och mamma ute och långtravade igår, också galopperade vi hela vägen hem. Nu precis innan säsongen börjar igen så tränar jag mycket kondition och styrka med Calle och Rapido. Som till exempel i måndags så var jag ute i skgen och klättrade uppför en brant backe, och igår så körde vi lite konditionsträning.

Imorgon så ska jag hoppträna för A-tränaren Björn Carlsson som är min månadstränare och det ska bli jättekul! Jag veckotränar annars för min mamma som är B-tränare. Ska även försöka hinna en ponny innan jag börjar skolan imoegin. Får se hur det blir men jag börjar ju klockan halv 12 så jag brukar hinna de. Ska skriva ett inlägg imorgon om mina ponnysar Rapido och Calle. Lägger även ut en film på dom om ni vill se. Nu ska jag kila så ha det så bra så länge!